RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Росія може спробувати захопити Маріуполь: названо умову

Операція рівня наступу на Маріуполь неможлива для бойовиків так званих "ДНР-ЛНР" без прямої участі російських військ, проте Кремль намагається підвищити боєздатність місцевих формувань.

Про це "Апострофу" розповів військовий журналіст Костянтин Машовець.

За його словами, Росія може спробувати атакувати Бахмут, Маріуполь або Константиновку, проте лише якщо місцеві бойовики будуть на це здатні без активної участі регулярних російських військ.

"осія продовжує утримувати на наших східних кордонах досить потужне угруповання (близько 70-80 тисяч військовослужбовців), також вона намагається зараз працювати над підвищенням рівня боєздатності 1-го і 2-го армійських корпусів (так званих ДНР-ЛНР, - "Апостроф"), надаючи їм риси регулярних військ. Поки виходить насилу, там багато всяких нюансів саме місцевого характеру. Також вони утримують невеликий контингент (до 7-8 тисяч військовослужбовців) на окупованих територіях в якості командного, інструкторського складу, у підрозділах спеціального призначення", - зазначає Машовець.

Також він вважає, що на даний момент боєздатність "армійських корпусів" так званих "ДНР-ЛНР" залишає бажати кращого в порівнянні з українською армією.

"Хоча вони спробують з цих формувань зробити боєздатну армію, пропускають [місцевих найманців] через навчальні центри, полігони, забезпечують озброєнням, паливом. Але якщо ми зіставимо це із заходами, які проводять у Збройних силах України, рівнем підготовки їх до оборони, ведення військових дій, то можна сказати, що 1-й і 2-й АК поки ще не досягли спроможності проломити українську оборону на якійсь ділянці", - резюмує експерт.

Детальніше про плани Кремля на Донбасі читайте в інтерв'ю Костянтина Машовця "Апострофу": Кремль змінює стратегію в Україні, але ще може атакувати Маріуполь.