RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Стало відомо про інцидент з російським військовим кораблем біля кордону України

Російський малий ракетний корабель наблизився до державного кордону України і був перехоплений українською авіацією.

Про це повідомляє "Думська".

Інцидент стався близько полудня 2 червня. До військових надійшла інформація, що невідомий корабель знаходиться поблизу острова Зміїний. На з'ясування приналежності судна був направлений Ан-26 Сакської бригади морської авіації.

За допомогою бортового радіолокатора корабель противника був виявлений, після чого Ан-26, знизившись на гранично малу висоту, ідентифікував його як малий ракетний корабель. Перехоплення сталося поблизу острова Зміїний. Зрозумівши, що він виявлений, противник почав тікати у відкрите море. Літак проконтролював втечу російського судна, зробивши кілька проходів поблизу корабля на малій висоті, а потім повернувся на базу в Кульбакіно.

Також наголошується, що 41 бригада ракетних кораблів чорноморського флоту РФ взяла під охорону захоплені в 2014 році українські газовидобувні платформи. В операції беруть участь малі протичовнові кораблі і ракетні катери. Ротація проводиться кожні два тижні.

Також читайте матеріал "Апострофа" про провокації Росії в Азовському морі: Загострення в Азовському морі: як далеко зайдуть війська Путіна.