Вбивав "братський народ": у Києві розгорівся скандал через відмову в лікуванні бійцеві АТО

У Києві розгорівся скандал навколо онкохворого учасника антитерористичної операції (АТО) на Донбасі Віталія Драгана, якому відмовили в лікуванні.

Про це повідомляють "Факти".

Так, лікар Національного інституту раку, на прийом до якої Драган приїхав з Кропивницького, заявила, що йому як учаснику АТО не передбачено ніяких пільг, тому що він "вбивав на сході братський народ".

За словами чоловіка, він взяв направлення до Національного інституту раку, оскільки сподівався на альтернативне лікування: попередні вісім курсів хіміотерапії не дали ніяких результатів.

"Прийшов на прийом до лікаря. Гематолога, який повинен був мене прийняти, не було на місці. Лікар Анна Губарєва його заміняла... Вона відразу поставилася до мене, м'яко кажучи, прохолодно. Накидала приблизний план лікування... Сказала, що це буде коштувати не менше 200 тис. гривень", - розповів Драган.

Він уточнив, що лікар, побачивши його розгубленість, сказала: "А ти думав, якщо ти АТОшник, тебе будуть лікувати безкоштовно? Ні. Ніяких тобі пільг. Ви ж убивали братський народ".

"Я подумав, що не дочув. Але лікар з запалом продовжувала: "У вас же те ж саме, що було з афганцями. Але ті хоча б у талібів стріляли. А ви - в братній народ". Я їй нічого не відповів. У той момент впав у ступор - настільки був шокований її висловлюваннями. Напевно, відразу потрібно було піти до головлікаря. Але в той момент мені хотілося одного - якомога швидше звідти піти. Що я і зробив", - додав Драган.

Відзначається, що лікар не відмовляється від своїх слів.

"Держава не турбується про них (бійців АТО, - ред.). Їх просто посилають туди і все. І державі все одно. А потім ще скажуть, що вони самі винні, як афганці - навіщо туди йшли і стріляли в своїх. Ось так я сказала. Ви можете записати ці слова. Це моя особиста думка, я маю право її висловлювати. Але він почув тільки це. А я йому говорила, що йому потрібно шукати спонсора", - заявила вона виданню CBN.

У той же час в адміністрації Національного інституту раку заявили, що за фактом неналежного поводження лікаря-онколога Анни Губарєвої проводиться службове розслідування.

Незабаром в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Twitter повідомила, що лікар була звільнена.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Вінницькій області жорстоко побили ветерана антитерористичної операції на Донбасі Олександра Дяка.