RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Розрив між територією і державою: відомий журналіст вказав на сумну ситуацію в Україні

На сьогоднішній день в Україні патріот країни і патріот держави - різні категорії, а у успішних націй це майже нерозривні поняття.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив відомий український журналіст і телеведучий Роман Чайка.

За його словами, суспільство має захотіти стартових змін.

"Треба вибирати своє життя за тим же принципом, за яким ти вибираєш будь-який продукт, послугу або щось інше. Не можна робити винятків, тому що тоді завжди буде існувати розрив між країною як територією і державою, які в ідеалі мали б збігатися" , - підкреслив Чайка.

Він додав, що цього не зробив "якийсь месія", якого призначили методом суспільно-телевізійної істерії.

"Колись кричали: "Ющенко!", не так давно був культ святого Саакашвілі, Савченко, я вже не кажу про Юлю та інших. Кажуть, що існують ще "порохоботи", хоча на культ вони якось не тягнуть. Це всі ті ж міркування про майбутнє категоріями, далекими від логіки і усвідомленого вибору. Ось де собака зарита", - уточнив журналіст.

Чайка зазначив, що Україні важливо вирватися із замкнутого кола і цивілізаційно вирости. У той же час він додав, що останні два-три роки українці живуть у режимі ентропії - утворені сильні горизонтальні зв'язки руйнуються по давно відомій технології "тисячі дрібних порізів".

"Це робиться для того, щоб креативні люди знову опустили руки, пішли у внутрішню еміграцію, поїхали, перестали контактувати і творити. Я не можу змінити це в дуже великих масштабах, але маю можливість знайомити людей і так допомагаю тримати мобілізаційний захист. Я вважаю, це глобальна мета, бо втримати креативну частину суспільства в зв'язках на цій землі - хороша місія", - сказав він.

Крім того, журналіст різко висловився про діяльність українських нардепів.

"Що таке депутат? Його обирають від партії, а у нас немає таких. Існує 300 зареєстрованих партій, але це симулякри. Таким чином, ми, вибираючи, закриваємо очі на те, що і партія є вигадкою, і процедура є сумнівною. Мене це як раз і лякає. Уяви, що ти господиня на кухні, а я принесу тобі три мішечки лайна - тверде, рідке і коричневе, а ти повинна з цього спекти смачний торт для всього народу. Іншого вихідного матеріалу у мене немає, і що ти будеш робити?" - сказав Чайка.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Розмови про війну в Україні бувають небезпечнішими, ніж постріли з "Градів" - відомий журналіст.