RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Вичавлює останні соки: в Україні розкрили тактику Росії на Донбасі

Росія вичавлює останні соки з окупованої території Донбасу, вивозячи ресурси за мізерними цінами.

Про це координатор групи "Інформаційний опір", нардеп Дмитро Тимчук розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Що стосується "Макіїввугілля", то частина шахт там взагалі закривається. Залишають якийсь персонал на підтримання видимості якоїсь життєдіяльності. Незважаючи на те, що в них постійно виникають проблеми із забезпеченням роботи шахт, включаючи ті матеріально-технічні ресурси, які необхідні для цього, ДНР бадьоро рапортує про збільшення обсягів вивозу вугілля в Росію", - підкреслив експерт.

За його даними, з кожним роком кількість вугілля, що вивозиться до Росії, дійсно збільшується. При цьому, якщо в 2016 році його продавали по $54 за тонну, то зараз ціна впала до $37.

"Це мізерні ціни порівняно з міжнародними ринками, але при цьому вони постійно зменшуються", - прокоментував ситуацію Тимчук.

"Росія, як клоп, вичавлює останні соки з окупованої частини Донбасу і при цьому постійно намагається знизити планку, щоб якомога менше за це отримували ті, хто здійснює політику на місцях, тобто на окупованій території", - підсумував він.

Більше про ситуацію на Донбасі і перспективи звільнення ОРДЛО читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль потрапив у цікавий глухий кут, на Донбасі в нього два сценарії - Дмитро Тимчук.