RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В поліції відреагували на скандальне відео з побиттям затриманого в Харкові

Троє співробітників поліції, які 7 липня штовхали і били чоловіка у відділенні на залізничній станції "Харків-Пасажирський", були звільнені, а їх командири отримали попередження.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє начальник ГУ Нацполіціі в Харківській області Олег Бех.

За його словами, 9 липня, після ретельного вивчення матеріалів службової перевірки та відеоматеріалів, він підписав наказ про звільнення з лав поліції двох старших сержантів і капрала Холодногірського відділу поліції.

"Своєю зухвалою, ганебною поведінкою вони грубо порушили один з принципів діяльності поліції – дотримання прав і свобод людини. Після такого кричущого факту неадекватних дій правоохоронців, невиконання ними вимог Закону "Про Національну поліцію" вони не мають жодного морального права залишатися на своїх посадах. Отже, згідно з Наказом, старші сержанти і капрал сектору патрульної поліції звільнені з лав поліції", - заявив Бех.

Крім того, безпосередній керівник звільнених співробітників поліції - командир взводу - попереджений про неповну посадову відповідальність, а виконуючий обов'язки начальника Холодногірського відділу поліції отримав суворе попередження про необхідність дотримання підлеглим особовим складом службової дисципліни та прав і свобод громадян.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося резонансне відео зі знущаннями поліцейських Харкова над людьми, яке викликало різко негативну реакцію користувачів соцмереж.