RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Україні закривають резонансні справи проти сина Авакова і заступника голови МВС Чеботаря

Антикорупційна прокуратура закриває кримінальну справу проти сина глави МВС Арсена Авакова, Олександра і його колишнього заступника Сергія Чеботаря, які є фігурантами в "справі рюкзаків".

Про це повідомляють в НАБУ.

"Згідно з рапортом детектива, вчора ввечері йому зателефонував прокурор САП Василь Кричун і повідомив, що він виніс постанову про закриття кримінальної справи з приводу Олександра Авакова і Сергія Чеботаря", - говорять в Бюро.

За даними НАБУ, в кінцевому підсумку третій підозрюваний, представник фірми-переможця тендеру Володимир Литвин, "за словами прокурора", визнав провину в шахрайстві і підробці документів.

При цьому, в НАБУ вважають непослідовним і незрозумілим таке рішення.

"У квітні цього року детективи НАБУ разом з інструкторами САП прийняли рішення про те, що всі докази отримано і відкрито матеріали стороні захисту для ознайомлення. Після цього, на вимогу прокурорів, детективами були підготовлені об'ємний реєстр і обвинувальний акт за всіма трьом підозрюваними, які потрібні тільки в разі направлення справи до суду", - уточняють в Бюро.

На даний момент детективи намагаються отримати копії постанов про закриття справи по Авакову і Чеботарю.

"12 червня детективи подали в суд клопотання про обмеження сторони захисту в термінах ознайомлення з матеріалами справи. Прокурор САП не підтримав, тому детективи подали самостійно. На даний момент це клопотання не розглянуто", - додають в НАБУ.

У свою чергу інформацію про закриття справ підтвердив і глава САП Назар Холодницький.

"Я про це рішення дізнався тільки вчора ввечері. Зараз розбираємося. Тепер на мої обурення працівники відповідають, що можуть це сприймати, як тиск. НАБУ хотіло незалежних прокурорів - отримало", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що корупційна схема під час закупівлі рюкзаків для потреб Міністерства внутрішніх справ України завдала державі збитків в 14,5 млн. гривень.