RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Під Черніговом сталася небезпечна НП з вертольотом: опубліковано фото

У Чернігівській області вертоліт зачепив гвинтом лінію електропередач і здійснив аварійну посадку.

Про це повідомляє прес-служба поліції Чернігівської області.

Відзначається, що в результаті аварії без електроенергії залишилися 5 сіл. Інформація про інцидент надійшла в поліцію 13 липня.

За інформацією поліції, вертоліт "Мі-2" проводив обробку орендованих земель агропідприємства і гвинтом зачепив лінію електропередач напругою 10 кіловольт і здійснив аварійну посадку. Після цього пілот покинув місце аварії, але був затриманий поліцією вже в сусідньому районі.

На даний момент він знаходиться в лікарні, у нього підвищився тиск. За штурвалом вертольота знаходився житель Кіровоградської області, який документів на право керування вертольотом не надав і пояснив, що вони знаходяться за місцем його проживання. За результатами медичного огляду пілот мав ознаки алкогольного сп'яніння.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 281 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки польотів повітряних суден особами, які не є працівниками повітряного транспорту, якщо це створило небезпеку для життя людей або настання інших тяжких наслідків) - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, в середу, 11 липня, біля польського міста Ополє розбився вертоліт Robinson-44, на його борту перебували три людини, двоє з них загинули.