RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Польща видала Україні екс-співробітника скандальної держкомпанії

Польща видала Україні колишнього головного бухгалтера ДП "Укрспирт" Сергія Безродного для притягнення до кримінальної відповідальності.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

За її словами, таким чином Генеральна прокуратура Польщі задовольнила клопотання ГПУ.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що Безродний, за попередньою змовою з іншими посадовими особами, розтратив кошти держпідприємства на загальну суму 260 млн 808 тис. 631 грн. і за попередньою змовою групою осіб ухилився від сплати податків, що призвело до ненадходження до держбюджету коштів в розмірі 49 млн 859 тис. 541,23 грн." - зазначила Сарган.

Вона уточнила, що передача екс-співробітника "Укрспирту" українській стороні відбулася в понеділок, 16 липня, в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення "Дорогуськ- Ягодин". При цьому суд обрав Безродному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і визначив заставу в якості альтернативи в сумі 27 млн 615 тис. грн.

"Наразі досудове розслідування в кримінальному провадженні триває, проводиться судово-економічна експертиза. У межах терміну досудового розслідування Генпрокуратурою планується його закінчення і направлення до суду з обвинувальним актом", - підсумувала Сарган.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", в минулому році співробітники податкової міліції Державної фіскальної служби провели обшуки за адресами 41 місця здійснення діяльності ДП "Укрспирт".