RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Саботаж або корупція? В мережі скандал через будівництво на полігоні ЗСУ під Миколаєвом

У Міністерстві оборони України заявили про розрив договорів з будівельною фірмою, яка повинна була працювати на полігоні "Широкий Лан" (Миколаївська область), і звинуватили підрядника в саботажі і диверсії.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише міністр оборони України Степан Полторак.

За його словами, в 2016 році київська будівельна компанія "Ріст" виграла тендер на будівництво об'єктів на полігоні, а також на ряді інших військових об'єктів. Однак, всі терміни будівництва були зірвані, а керівництво компанії призупинило будівництво на "Широкому Лані" та інших об'єктах.

"Своїми діями або безвідповідальністю шкодити армії - значить шкодити всім українцям, які хочуть бачити наших бійців сильними, забезпеченими всім необхідним і мотивованими для захисту держави", - зазначає Полторак.

У той же час, в мережі неоднозначно відреагували на заяви Міноборони. Пишуть про те, що про погані умови життя на "Широкому Лані" писали вже давно, і тоді керівництво заспокоювало критиків.

Також пишуть і про системну корупцію в армії, яку також необхідно прирівнювати до саботажу і диверсії.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" неодноразово писав про полігон "Широкий Лан" у Миколаївській області, умови життя там і інциденти, які відбувалися через них. Так, 13 березня 2018 року на цьому полігоні сталася смертельна пожежа.