Можуть зменшити термін: з'явилися нові подробиці у справі українців, засуджених на 180 років в'язниці в Греції

Українцям, засудженим в Греції за перевезення нелегальних мігрантів, можуть зменшити термін ув'язнення.

Про це з посиланням на заступника директора департаменту консульської служби МЗС України Василя Кирилича повідомляє "Українська правда".

За інформацією консула, який був присутній на судовому засіданні, адвокат готує апеляцію на рішення суду, який засудив двох українців, Сергія Шваюка і Петра Литвинчука, на 180 років.

Кирилич підкреслив, що верхньою межею санкції за таке правопорушення є 25 років.

"Цифри, вище, ніж 25 - морально-пропагандистські або превентивні", - вважає Кирилич.

За його словами, аналіз вироку дає підстави вважати, що суд вперше за останні 3 роки застосував найменший коефіцієнт - 6 років за кожного перевезеного нелегального мігранта.

"Є підстави сподіватися, що 6 років за кожного буде зменшено до 5-и, а це означає перекваліфікацію статті на 1/5 або 1/3 терміну загального відбуття терміну покарання (т.зв. "філакіси") і - звільнення, можливо, через нетривалий проміжок часу", - зазначив представник МЗС.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 20 липня у Греції відомого українського музиканта івано-франківського гурту "Перкалаба" Сергія Шваюка і його товариша Петра Литвинчука засудили до 180 років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному перевезенні мігрантів.