RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Терористи готують криваву провокацію на День Незалежності: названі ознаки

Події минулого тижня і різке посилення активності російсько-окупаційних військ прямо свідчять про те, що бойовики мають намір влаштувати на День незалежності України локальну криваву провокацію.

Так вважає військовий експерт Михайло Жирохов, передає видання "Деловая Столица".

"Неухильно зростає число обстрілів позицій нашого угруповання на Донбасі, під кінець тижня в хід пішли вже і "Гради". Все це призвело до збільшення втрат - так, тільки з 14 по 18 серпня загинуло чотири бійці. Географія все та ж - Попаснянський район Луганської області і міста Маріуполя", - наголошує експерт.

Він також відзначив збільшення військової допомоги бойовикам, яке також відзначили в ОБСЄ.

"... навіть ОБСЕшники стали повідомляти про "підозрілі автоколони військових вантажівок". Причому йдуть навіть поза основними автомобільними дорогами, що дивно. Що там везуть зовсім незрозуміло - зброя та боєприпаси вже давно приходять вагонними нормами на станцію Іловайськ", - каже Жирохов.

За його словами, на тлі цього бойовики посилили тиск на європейців: забороняється вільно переміщається, регулярно збиваючи їх безпілотники, навіть перейшли до прямих погроз фізичної розправи прямо на блокпостах.

Другим важливий маркером можливого загострення експерт вважає чергові масштабні збори резервістів на окупованій території Донецької області, призначені на 20-ті числа серпня.

"Тут, звичайно, все може закінчитися величезним пшиком, як це було минулого разу, коли всіх чоловіків, яких змогли зловити на вулиці, натовпом зібрали на Саур-Могилі, протримали світловий день і розпустили. А можуть озброїти і створити видимість армії і народної підтримки режиму", - підсумував Жирохов.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні вказали на цинічний план Кремля по війні на Донбасі.