RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Степ, вітер, кава і сміх: з'явилася показова історія про життя бійців ЗСУ на передовій

У мережі опублікували реальну історію бійців ЗСУ на передовій в зоні ООС.

Відповідний пост опубліковано на Facebook сторінці волонтерського фонду "Повернись живим".

"У лавах Збройних сил України помічені імперські найманці!" – так може починатися сенсаційна новина якогось гіпотетичного "Новоросія-ТБ" при вигляді цього фото з Дартом Вейдером на футболці (і фоном – мотив імперського маршу). Адже психічну атаку на противника ніхто не скасовував!", - йдеться у повідомленні.

Володя, молодший сержант взводу і командир позиції, на війні з перших днів. Спершу пішов за мобілізацією у донецький прикордонний загін, а потім підписав контракт у морську піхоту. Пояснює – там краща підготовка, та й більше воюють, аніж сидіть у тилу.

"Перший обстріл – ми прийшли на позицію на тій стороні вночі, і нас одразу обстріляли з мінометів, з 82-х і 120-х. Бліндаж приблизно п’ять накатів – і все трусилося, гуркало. Відчуття, звісно… думаєш, що вже по тобі прилетить і "кірдик". А потім втягнувся, нормально…", - згадує боєць.

До війни Володимир працював молодшим інспектором відділу охорони в пенітенціарній службі, проте зізнається, що до колишньої роботи навряд чи повернеться.

"От на днях, наприклад, яскравий момент – це коли вони горіли, - говорить він. – Яскраво так!.. Виходиш – а вони горять, димлять, по рації матюкаються…", - втішається Володя.

На позиції серед степу – вітер, кава, вічний як світ армійський гумор і віддалене гупання "бехи".

"Зараз переважно стрілецька зброя – 12,7, 7,62… 14,5 з’явився у них – "Пупс" вони його називають – КПВТ, крупнокаліберний. СПГ буває… 82-і… вчора "бехи" працювали. "Воги" непогано кидають… 2120-ка2 є…", - коментує Володя порушення ворогом так званого "перемир’я", в оголошенні якого не бачить жодного сенсу.

Але в задоволенні насипати трохи адекватної відповіді бійці собі не відмовляють: "терпилами" тут ніхто не хоче бути!" - говорять вони.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі розповіли зворушливу історію про життя в селі, нещодавно звільненому ЗСУ.