RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Вбивство" Бабченко: стали відомі плани ФСБ по інших терактах в Україні

Крім замаху на журналіста Аркадія Бабченко, російські спецслужби готували масові теракти із застосуванням важкого озброєння по всій Україні, а також вбивства опозиціонерів в інших країнах.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє сам Бабченко.

За його словами, підозрюваний у справі про замах на нього, Борис Герман пішов на угоду зі слідством, і 1 жовтня закінчується місячний мораторій на нерозголошення умов угоди, тому Бабченко може розкрити подробиці замаху і ту інформацію, яку вдалося дізнатися в ході слідства.

Бабченко пише, що дані про нього збиралися безпосередньо ФСБ і через В'ячеслава Пивоварника (людину, яка за словами Германа "в приватному фонді Путіна відповідає за Україну і теракти") були передані в Україну безпосередньому замовнику.

"Під вбивство запускається відволікаючий слух про "теракти ІГІЛ" в Києві. На цю ж дату планується вбивство ще однієї людини, російського опозиціонера, біженця, у Вільнюсі. Виконавець також підбирається в Україні. Це їм важливо - щоб сліди вели в Україну. Швидше за все , це замовлення виходило не від Германа. Значить, в Україні є як мінімум ще один центр організації терактів", - пише журналіст.

Бабченко стверджує, що сліди замовлення вбивства та інших терористичних актів ведуть до "кухарея Путіна", російського олігарха Євгена Пригожина (з ним же пов'язують діяльність "фабрик ботів" і ПВК "Вагнера"). Його структури, в свою чергу, тісно пов'язані зі спецслужбами РФ і, ймовірно, координуються звідти.

"Росією готувалися масові терористичні акти по всій Україні. Готувалися довго. Готувалися серйозно. З переносними зенітно-ракетними комплексами, з протитанковими комплексами, з гранатометами, з угрупованнями в різних містах, зі створенням проросійських партій, з закиданням терористичних угруповань з Росії і так далі . Скільки цих угруповань, я не знаю. Герман каже про декілька, Пивоварник називає як мінімум три... Частково їх план реалізований в Одесі. Нічого ще не закінчилося. Вони будуть продовжувати", - резюмує Бабченко.

Нагадаємо, як раніше повідомляли в Генпрокуратурі України, вина підозрюваних в організації замаху на російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка Бориса Германа і В'ячеслава Пивоварника доведена в повному обсязі.