RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Помер, борючись проти "русского мира": священик поділився показовою історією про бійця ЗСУ з Донбасу

На Донбасі в рядах ЗСУ воює безліч українців родом з окупованих територій, які до початку бойових дій ніколи не проявляли себе як "затяті патріоти", однак, коли виникла необхідність, вирушили на фронт, пожертвувавши всім, що у них було.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповідає священик Дмитро Поворотний.

За його словами, не так давно він ховав воїна, який помер від інфаркту. Священик вважає, що це теж можна вважати бойовими втратами, оскільки навантаження, які отримують солдати на війні, часто вбивають не менш ефективно ніж зброя.

"А ще, дуже показова історія цього воїна- він з окупованої Макіївки, виїхав з неї вже після того як туди прийшов "русский мир"... Я знаю багато Українців з Донбасу які ніколи до війни не виголошували - "Слава Україні" , але коли прийшов час - стали проти ворога. Вони втратили все:бізнес, житло, родини, вони мешкають в казармах і наметах, гуртожитках, але лишились вірними Україні. Я знаю багато "українців" з західних земель, які все життя голосили - "Слава Україні" , а коли ворог запалив війну - вони відправили своїх синів за кордон чи втекли самі, бо бізнес, житло, родина, бо "це не моя війна", бо "це війна політиків та олігархів", бо...", - пише Поворотний.

"Українець - це не той хто живе в Україні, це той у кого Україна живе в серці, у кого це серце за Україну розривається...", - додає він.

Нагадаємо, не так давно в мережі показали фото молодого українського військовослужбовця Володимира Бузовського, який загинув в зоні військового конфлікту на Донбасі за день до відпустки.