Бойовик розповів, чому вони бояться наступати на Київ

Бойовики так званої ДНР не збираються наступати на Київ, про що голосно заявляв ліквідований ватажок Олександр Захарченко, бо, зокрема, в разі атаки російські військові завдадуть удар як по ЗСУ, так і по самих бойовиках.

Про це на "Обозревателе" написав популярний блогер з ніком Фашик Донецький.

"Розмовляв днями з сепарастом, який воює проти невидимих [тверезим людям] американців в районі Світлодарської дуги. Настрої у коллаборанта не дуже, каже, шо до Києва вони не дійдуть і тому є зрозумілі причини. Коротше, поясню жителям Києва, чому, виходячи зі слів сепараста, вони можуть спати спокійно.

Ідея недоросіі вбита в мотлох і розтоптав її захараст. За гіркіна були готові воювати, за захараста або за пушиліна ніхто не хоче помирати, бо це як мінімум тупо здохнути поки МММ-щик набиває собі кишені. Побачивши той бардак, який почався при відлетілого до кабзона продавця курей, найідейніші сепарасти пішли ще в 14-15 роках, більшість в рф на заробітках. Пішли навіть ідейні легкопоранені, а таких не багато-ні мало - 20-22 тисячі. За місяць під рушницю можна максимум повернути 50 тисяч сепарастів, але тільки третина з цієї кількості не побіжить під час першого серйозного бою", - пише блогер.

Відзначається, що загальна кількість звільнених за власним бажанням і за станом здоров'я з так званої "армії ДНР" - 80-85 тисяч.

"Навіть якщо уявити, що на допомогу при відновленні масштабних бойових дій прийдуть типу добровольці з рф, то їх буде від сили 10-13 тисяч, інші розчарувалися в ідеях динири і линири. Всі реальні керівні посади зайняті кадровими російськими військовими, місцевих показують тупо для картинки на рос тб. Будь ти хоч тричі геніальний полководець, ключові рішення приймають російські, а не шахтарі. Публічні приниження місцевих типу вояк в порядку речей. Також російські військові не шкодують живої сили з числа місцевих, використовують їх як витратний матеріал і не вважають на втрати серед типу шахтарів", - пише блогер.

"Лінія оборони на ключових позиціях динири вибудувана так, що в разі прориву, росіяни з флангів накриють плацдарм прориву, знищивши і місцевих орків, і наступаючих американців. Динирійци це прекрасно знають, і хоч їх не особливо влаштовує статус смертників, але діватися нікуди - рішення приймаються росіянами, яким не шкода взагалі обполченців.

Наступати хочеться як би на Київ, але не особливо можеться.

Карт мінних полів елементарно нема. Взагалі нема. Навіть якщо буде команда з москви, то першими на міни підуть місцеві асвабадітєлі, які знайдуть свої ж міни. З огляду на кількість протипіхотних мін з рф, при глобальному наступі, далеко не одне поле буде вкрите тупо останками тих, кому дали наказ топати по мінному полю", - зазначив блогер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася розповідь про реалії життя в окупованому Донецьку.