​Вибухи на складах ЗСУ: генерал пояснив, у чому винна влада

Через бюрократичну тяганину, кошти, виділені на будівництво закритих арсеналів на військових складах України й досі не використані.

Про це "Апострофу" розповів експерт з питань безпеки Василь Богдан.

"Ті структури, які покликані забезпечити належну охорону цих арсеналів, до сих пір не перебудувалися, не прийняли відповідних заходів до використання коштів, що виділяються на ці речі. Зокрема, вчора на військовому кабінеті прозвучала інформація про те, що кошти, виділені на будівництво закритих арсеналів, бетонних споруд не використані через нібито якісь бюрократичні тяганини", - повідомив експерт.

За його словами, порядок і дисципліна в Україні будуть лише тоді, коли такі важливі питання будуть вирішуватися вчасно.

"У мене виникає питання - шановні чиновники, керівники держави - яка може бути бюрократична тяганина, коли у нас раз або два рази на рік підривають стратегічні арсенали, що жахливо впливає на обороноздатність країни? Чому ви не приймаєте відповідні закони, постанови? Які ще тендери повинні проводити? Яка фірма і клан відбере ці кошти для того, щоб будувати ці бетонні споруди? Це питання має вирішуватися за день-два, і тоді ми досягнемо того, чого ми хочемо - порядку, дисципліни і безпеки нашої держави, - задається питаннями Богдан.

Більш детально про причини вибухів на військових складах в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Чому в Україні горять військові склади: генерал назвав головну причину.