Стали відомі цікаві деталі замаху на активіста в Одесі: фото і відео

Одеський активіст Сергій Стерненко сумнівається в причетності оголошених підозрюваних до нападу на одеського активіста, керівника місцевої організації партії "Сила людей" Олега Михайлика.

Про це він написав у блозі.

"Адвокат паралельно вів власне розслідування і збирав відеозапису, які надав суд. Він каже, що в вечірі, коли було скоєно замах на Мишу, в період часу з 20:04 по 20:54 Торніке Нагладзе знаходився в автомобілі Volkswagen Touareg чорного кольору в двох кварталах від місця злочину - на вул. Успенській, 45. Там він перебував нібито у своїх справах і чекав друзів. На цих кадрах видно, що авто було на Успенській, 45 о 20:07 і о 20:21", - пише він.

Активіст нагадав, що напад на Михайлика стався о 20:50. О 20:54 вказаний автомобіль вирушив у напрямку вул. Канатній і по ній поїхав в сторону Італійського бульвару. По дорозі авто перетинає перехрестя вулиць Канатної і Великої Арнаутської.

"О 21:24 авто прибуло до будинку, де живе підозрюваний, за адресою провулок Палубний 4. У той же час камери спостереження зафіксували прибуття згаданої машини за цією адресою. Адвокат Поярков зазначив, що це відео в розпорядженні захисту і на ньому видно, як двоє чоловіків вивантажують з позашляховика Торніке Нагладзе, якого на руках виносять з авто. Помітно в цей момент і іншого підозрюваного - Лаші Нагладзе", - схематично описує те, що відбувається активіст.

При цьому, за словами Стерненка, сторона захисту стверджує, що таймінг на ньому відображається некоректно (відстає на 49 хвилин), але встановити точний час може той самий білінг телефонів, про який раніше говорив прокурор.

"Цікавий і той факт, що за 10 хвилин до замаху на Мишу, о 20:40 камери зафіксували, що один з підозрюваних - Лаша Герасіна знаходився в аптеці "Анкор" за адресою Адміральський проспект, 1, де купував ліки. Ця аптека знаходиться на відстані 5,2 км від місця скоєння замаху. Дане відео мені також вдалося отримати з власних джерел. О 21:21 Лаша Герасіна виходив з квартири, де живе Торніке Нагладзе, щоб його зустріти. За словами сторони захисту відхилення таймінгу на відео становить 49 хвилин. Менше ніж через хвилину він в опору овожденіі ще двох чоловіків заносив Торніке в квартиру", - додає блогер.

Детальніше про напад на активістів в Одесі, читайте в матеріалі "Апострофа": Буде реально страшно: нападу на активістів приведуть до крові і бунту.