RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В ЄС заарештували гроші олігарха-втікача з України

У Швейцарії за запитом ГПУ були арештовані рахунки олігарха Сергія Курченка, які залишив Україну після 2014 року і втечі колишнього президента Віктора Януковича з його найближчим оточенням.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, департаментом міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно створення злочинної організації Віктора Януковича та її структурного підрозділу під керівництвом Сергія Курченка, а також вчинення у її складі тяжких, особливо тяжких та інших злочинів у паливно-енергетичному та банківському секторах економіки, сфері оподаткування та інших.

Про підозру в участі у вказаній злочинній організації та у вчиненні низки особливо тяжких злочинів у її складі зокрема повідомлено службовим особам ПАТ "Брокбізнесбанк", який за даними слідства був підконтрольний учасникам злочинної організації.

У ході розслідування встановлено, що за участь у злочинній організації та вчинюваних нею злочинів один із колишніх службових осіб ПАТ "Брокбізнесбанк" отримував значні суми коштів. За повідомленням компетентних органів Швейцарської Конфедерації встановлено один з рахунків, на який за даними слідства перераховувались злочинним шляхом здобуті кошти, а також рахунок одного з підконтрольних злочинній організації підприємств на території цієї держави.

Наразі вжитими заходами кримінально-правового характеру за запитом Генеральної прокуратури України про міжнародну правову допомогу на вказаних вище рахунках арештовано кошти в загальній сумі 2 млн доларів США.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", французькі правоохоронці затримали "високопоставленого" громадянина України, який підозрюється в масштабній корупції.