RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Терористи ЛНР готують "закони" по "приватизації" порожніх квартир

Бойовики так званої ЛНР готують списки порожніх квартир і мають намір "легітимізувати" рейдерське захоплення.

Про це розповів представник уповноваженої Верховної ради України з прав людини у Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський, передає "РБК-Україна".

"За джерелами інформації, які у мене є, у ЛНР "місцева влада" почала обговорювати так звану "програму розвитку ЛНР". Так от — у рамках цієї програми стало обговорюватися питання того, що дуже багато житла пустує. Вони почали обговорювати питання того, що це житло треба передати у "власність їхнього комунального товариства". Іншими словами, вони розробляють механізм, щоб надати законності рейдерському захопленню житла", - розповів Лисянський.

За його словами, у порожніх квартирах ватажки ЛНР мають намір розмістити бойовиків, російських військових та лікарів.

"За моєю інформацією, квартири потрібні лікарям і військовим. Адже там вже були випадки, коли квартири забирали. Мова йде про однокімнатні квартири. Я думаю, що за красивими словами про "розквартирування", вони будуть просто захоплювати житло", — повідомив він.

Місцеві жителі повідомили Лисянському про складання списків порожніх квартир у містах Антрацит, Хрустальний (колишній Красний Луч) та Довжанськ (до 2016 року — Свердловськ).

Як повідомляв "Апостроф", бойовики так званих ЛНР і ДНР відбирають бізнес у місцевих жителів, в мережі опублікували кадри того, що залишилося від успішних підприємств.