RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

​Таємний план по Донбасу: названі ключові події, на які робить ставку Кремль

Росія робить ставку на події, які повинні відбутися в 2019 році: вибори в Україні, в ЄС і в США, сподіваючись, що все може змінитися на користь Кремля.

Про це розповів в інтерв'ю "Апострофу" військовий експерт Олексій Арестович.

"Поки дуже істотно не зміниться ситуація в Україні чи на Заході, або в Росії, просування не буде, конфлікт буде тривати в нинішньому млявому режимі.

Наступний, 2019 рік - це певний політичний Рубікон. По-перше, через вибори президента України і парламентських виборів. Росія намагається змінити ситуацію на свою користь. По-друге, через вибори, які зараз відбуваються в США. Росія також зробила на них величезну ставку. Третє і, мабуть, найголовніше - це вибори до Європарламенту в 2019 році. Євросоюз - в кризі, і Росія створила "правий інтернаціонал", як в 1930-х, коли був лівий (Комуністичний - "Апостроф") інтернаціонал - вона спонсорує праві і праворадикальні партії, які зараз популярні в Європі. Росіяни сподіваються, що до Європарламенту потрапить багато правих, які дружать з Росією. А далі - зняття санкцій, нав'язування своєї політичної волі і сценарію Україні...", - переконаний експерт.

За його словами, доля Донбасу залежить від результату ключових подій 2019 року.

"Тому подальший розвиток подій залежить від того, як ЄС, США і ми пройдемо 2019 рік. А 2020 рік - це пік боєздатності російської армії, як заплановано. Тобто ще один Рубікон... І все може дуже сильно змінитися", - підкреслив Арестович.

Більш детально про таємні плани Росії читайте в матеріалі "Апострофа": "Вибори" в ЛДНР: Росія мріє запхати Донбас назад в Україну.