RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Екологи забили на сполох через загрозу нової катастрофи в Криму: опубліковано відео

В окупованому Криму крім проблем з екологією в Армянську побоювання у екологів викликає ситуація зі сховищем відходів Камиш-Бурунського залізорудного комбінату.

На російському ТБ опублікували сюжет, що висвітлює цю проблему.

Повідомляється, що підприємство видобувало рідкісну породу залізної руди, а тонни шламів вивозили в поле. Багатий залізом матеріал має четвертий клас небезпеки. Насип між сховищем і морем поступово "тане" через те, що вантажівки вивозять пісок. Крім того, вивозяться відходи - багатий залізом матеріал.

Раніше активіст з Керчі Михайло Меньшиков розповів "Крим.Реаліі", що пісок там добувають протягом чотирьох років, починаючи з 2014 року.

"Особливо активний видобуток почався з 2016-го у зв'язку з прискоренням темпів будівництва федеральної траси і мостових переходів між Краснодарським краєм і Кримом. Є відомості про те, що цей пісок взагалі надходить у вільний продаж приватним особам, будівельним організаціям, на будівництво об'єктів по федеральній цільовій програмі - дитячих садків, шкіл і так далі", - зазначив він

Фактично відбувається руйнування гідротехнічної споруди.

За словами активіста, небезпеку навколишньому середовищу завдають і вантажівки, що прямують по місту. З них здуває пісок, в тому числі під час руху поряд з житловими будинками. Для моря пряма загроза можлива в разі прориву дамби і потрапляння токсинів в нього через вплив атмосферних опадів.

Як повідомляв "Апостроф", станом на кінець жовтня, за словами жителів Армянська (Крим), ситуація з хімічними викидами не стала краща, незважаючи на запевнення російської влади.