В Україні заявили про серйозну російську загрозу біля кордону з Молдовою: фото з космосу

На території молдавського Придністров'я, біля кордону з Україною, розташовані потенційно небезпечні склади, на яких зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів і куди немає доступу міжнародним спостерігачам.

Про це в інтерв'ю молдавським медіа розповів Вадим Черниш, міністр України з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

За його словами, присутність на території непідконтрольного Придністров'я російських військ ускладнює ситуацію і створює безпосередню загрозу для України.

"Склади з боєприпасами у селі Колбасна непідконтрольного Придністров’я створюють загрозу як для Молдови, так і для України, адже населений пункт роташований фактично на кордоні між Україною та Молдовою, а наявність російських військових лише підсилює напругу та небезпеку. Ми знаємо, що на стратегічних складах з боєприпасами у Колбасному знаходиться близько 20 тисяч тон боєприпасів різноманітного призначення: від стрілецької зброї – до ракет реактивних систем залпового вогню. Однак, потенційно небезпечний об’єкт, що знаходиться на кордоні з Україною, залишається без нагляду міжнародних спостерігачів, починаючи з 2000 років. Яка ситуація зі складами зараз, наразі невідомо", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в червні в Придністров'ї, в декількох кілометрах від кордону України, зафіксували значну колону російської військової техніки.