RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Стало відомо про безглуздий вердикт суду по організаторам "референдуму" на Донбасі

Суд прийняв рішення про запобіжний захід для двох жінок, які проводили "референум" за ЛНР в 2014 році.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Досудове слідство встановило, що двоє мешканок села Верхньобогданівка Станично-Луганського району навесні 2014 року погодилися взяти участь в проведенні так званого "Референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність ЛНР. Під час проведення псевдореферендума одна з мешканок виконувала функції" голови виборчої комісії ", а інша - "члена виборчої комісії".

"Зазначені особи в приміщенні місцевого Будинку культури розмістили виборчі урни і кабінки для голосування, столи для "членів виборчої комісії" - організували роботу виборчої дільниці з метою проведення незаконного "референдуму" про створення так званої ЛНР", - йдеться в повідомленні.

За такий злочин Біловодський районний суд Луганської області засудив їх до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном.

"Вироком... учасниці "референдуму" визнані винними в скоєнні кримінального злочину, передбаченого частиною 2 статті 110 КК, і засуджені до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає прес-служба прокуратури, підозрювані повністю визнали свою вину, щиро розкаялися, активно сприяли розкриттю злочину і викриттю інших співучасників.

Як повідомляв "Апостроф", ватажок терористичної організації ЛНР Ігор Плотницкий говорив про проведення на окупованих територіях Луганської області референдуму про приєднання до Росії.