В Києві зловили кілера ФСБ, який готував теракти в Україні: з'явилися деталі

Спійманий виконавець замаху на вбивство херсонського громадського активіста, організованого на замовлення ФСБ РФ, був затриманий в Києві співробітниками Департаменту контррозвідки і Головного слідчого управління СБУ.

Про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України.

За даними слідства, спецслужби РФ планували здійснити на території України ряд терористичних актів, спрямованих проти відомих громадських активістів для дестабілізації суспільно-політичної обстановки.

"З цією метою вони завербували громадянина України, який за грошову винагороду погодився скоїти злочини. У травні 2018 року правоохоронцям вдалося перешкодити вбивству одного з керівників обласного осередку політичної організації Херсона. Для підтвердження замовлення з РФ в рамках слідчого експерименту подальші дії виконавця контролювалися українськими правоохоронцями" , - розповіли в СБУ.

Як з'ясували оперативники, незабаром зловмисник отримав наступне завдання з Кремля, згідно з яким новою жертвою кілера мав стати лідер херсонської громадської організації.

В результаті проведення спецоперації зловмисник був затриманий під час підготовки до злочину.

Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою. Тривають слідчі дії

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою відому активістку і співробітницю міськради Катерину Гандзюк. Жінка отримала опіки понад 30% тіла. 4 листопада вона померла в лікарні.

Детальніше про ситуацію з тим, чому українці швидко забувають про гучні вбивства, читайте в матеріалі "Апострофа": Вбити і забути: як в Україні ховають резонансні злочини проти активістів.