Названо ім'я можливого замовника Гандзюк

Мер Херсона Володимир Миколаєнко назвав слідству прізвище людини, яку його заступник Катерина Гандзюк підозрювала в замовленні нападу на неї.

Про це повідомляє "Громадське".

"Я був у слідчого СБУ і поділився даними, які мені сказала Катерина. Я був у неї і запитав, хто це може бути. Вона спочатку сказала це "русня". А потім назвала мені конкретне прізвище, хто це може бути. Я поділився цими даними зі слідчим", - сказав він на засіданні слідчої комісії Верховної Ради.

При цьому Миколаєнконе озвучив прізвища на засіданні ТСК, але зазначив, що "ні слова поганого від Катерини Гандзюк про Паламарчука (депутат БПП, екс-заступник якого Ігор Павловський затриманий у справі Гандзюк) не чув".

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою відому активістку і співробітницю міськради Катерину Гандзюк. Жінка отримала опіки понад 30% тіла. 4 листопада вона померла в лікарні.

Детальніше про ситуацію з тим, чому українці швидко забувають про гучні вбивства, читайте в матеріалі "Апострофа": Вбити і забути: як в Україні ховають резонансні злочини проти активістів.