Під Києвом відразу в двох школах розпорошили газ: опубліковано фото

У середу 21 листопада, в Київській області було зафіксовано два факти розпилення газу в школах.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіціі області.

Перший випадок стався в Білій Церкві. Один з учнів 9 класу приніс з собою балончик без маркування. На перерві, коли він почав їм хвалитися, однокласник вихопив балончик у нього з рук і розпорошив газ. Потерпілих не було - приміщення школи провітрили, евакуацію було вирішено не проводити.

На батьків обох школярів, причетних до розпорошення газу, було складено адміністративні матеріали за ст. 184 КУпАП - невиконання батьками обов'язків по вихованню дітей. Матеріали будуть передані в суд для прийняття рішення. Батькам загрожує штраф до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів.

В одній зі шкіл Василькова також був розпорошений невідомий газ. Керівництво школи прийняло рішення про евакуацію учнів. З будівлі вивели 22 класи - близько 400 школярів.

На місці події працювали співробітники ювенальної превенції поліції Київської області і група реагування патрульної поліції. Вживаються заходи для встановлення особи розпилений газ.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 16 жовтня, в школі № 77, що в Шевченківському районі Запоріжжя учень розпорошив газовий балончик, через що близько десяти дітей опинилися в лікарні.