RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

В Україні порушили першу кримінальну справу за порушення кордону: стали відомі деталі

Управління СБУ в Одеській області відкрило перший в Україні кримінальне провадження за незаконний перетин кордону.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

За його словами, 11 грудня, прикордонники Білгород-Дністровського загону Південного регіонального управління затримали порушника державного кордону - 32-річного громадянина Молдови. Чоловік намагався потрапити в Україну, минаючи пункти пропуску, оскільки раніше українські прикордонники заборонили йому в'їзд в Україну терміном на 10 років.

"Наразі за повідомленням співробітників Держприкордонслужби слідчим відділом Управління СБУ в Одеській області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст. 332-2 КК України "Незаконне перетинання державного кордону України", - йдеться в повідомленні.

Цигикал пояснив, що затриманого громадянина передали управлінню СБУ для проведення слідчих дій. У разі доведення його провини, порушнику загрожує до трьох років позбавлення волі.

"Це перше, але не останнє кримінальне провадження за незаконне перетинання кордону. Упевнений, що після напрацювання слідчої та судової практики кількість таких кримінальних проваджень значно збільшиться", - додав він.

Нагадаємо, 18 жовтня Верховна Рада України прийняла зміни до Кримінального кодексу України, якими передбачається кримінальне покарання за нелегальний перетин кордону громадянами країни-агресора або іншими особами в його інтересах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні зловили одного з організаторів "русской весны" на Донбасі.