Розгорівся скандал навколо вчинку вчителів, які везли українських школярів в Італію: відео

Під час екскурсії львівських школярів один з учнів взяв з собою замість біометричного закордонний паспорт без візи: вчителі висадили хлопця на кордоні, і той майже 300 км добирався додому самостійно.

Про це повідомляється в репортажі ТСН.

Як зазначається, 10 січня старшокласники з директором і завучем вирушили до Італії, проте на пункті пропуску в Чопі з'ясувалося, що Микола Дуденков (так звуть учня) взяв не той паспорт.

"Це моя помилка, що я йому дала не той паспорт, але це не привід був залишати його в небезпеці. Перший був варіант: давайте ми привеземо вам інший паспорт, будь ласка почекайте - ні, нам було категорично відмовлено в цьому. Завуч сказала, що автобус вас однозначно чекати не буде", - розповіла мати школяра Тетяна Бойко.

Вона каже, що вчителі запевнили - син під опікою прикордонників, його посадять до когось в авто і привезуть до Львова. Однак після кількох годин очікування Микола вирішив добиратися додому сам. "Я пішов на заправну станцію, вона була поруч. Мене заправник вирішив підвезти за 80 гривень до станції. Я заплатив гроші, щоб мене посадили, ну, щоб мене впустили в поїзд", - каже школяр.

Після цього Микола опинився в лікарні з бронхітом і ангіною. Мати стверджує, що це наслідок того, що син кілька годин мерз на кордоні.

У школі визнають, що повинні були з туроператором перевірити документи ще перед виїздом, але не вважають, що дитина залишилася в небезпеці. До того ж нібито мати запевнила, що підвезе паспорт на кордон. "Мама говорила, що вона їде, Микола говорив, що мама вже BlaBlaCar взяла, що вона нас наздожене на кордоні Угорщини. Ми два з половиною години стояли на кордоні з Україною, потім дві години стояли на кордоні з Угорщиною, тобто часу було достатньо - чотири години, 270 кілометрів до Чопа", - пояснила директор школи Людмила Заремба.

Розгляд інциденту триває. У школі працює освітня комісія. Найімовірніше, і директора, і завуча чекає дисциплінарна відповідальність, оскільки вони, крім іншого, ще й не повідомили про поїздку за кордон департамент освіти.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в одній зі шкіл Києва стався конфлікт між учнем і вчителькою молодших класів, яка публічно принизила хлопчика.