RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

НП з пасажирським літаком під Києвом: в авіакомпанії розкрили подробиці інциденту

Виліт літака компанії "Ейр Астана" з Борисполя був затриманий через виявлення несправності однієї з гальмівних систем.

Про це повідомили в прес-службі авіакомпанії.

Як зазначається, на рейсі КС402 Київ-Алмати після запуску двигунів і початку руху спрацювала сигналізація про несправність основної гальмівної системи.

"Для дотримання правил з безпеки польотів, і відповідно до внутрішніх інструкцій авіакомпанії, авіалайнер був повернутий на стоянку аеропорту Бориспіль для усунення зауваження по роботі основної системи, так як для вильоту необхідно, щоб обидві системи працювали справно. Для довідки - на повітряних суднах типу Airbus 321 гальмівна система працює від двох гідросистем. Одна система є основною, а інша - резервною. У разі несправності основної, резервної системи досить для безпечного рулювання і зупинки літака на будь-якому етапі", - йдеться в повідомленні.

Також в прес-службі стверджують, що всім пасажирам рейсу КС402 надали безкоштовне харчування та проживання для іногородніх.

"Бажаючих пасажирів перебронювали на рейс КС406 Київ-Алмати, на який в даним момент вже розпочато посадку. Транзитні пасажири переброньовані на найближчі альтернативні рейси і, в разі необхідності, їм буде надано готель по прильоту в Алмати. Затримка рейсу склала 15 годин 20 хвилин", - відзначили в компанії.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в аеропорту Львова сталася надзвичайна подія з пасажирським літаком.