RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На військовому заводі в Харкові затримали підозрілих "фотографів"

На держпідприємстві "Завод імені Малишева" в Харкові затримали невідомих, які проникли на територію підприємства з фото і відеоапаратурою.

Про це повідомили на підприємстві, передає "Status Quo".

Інцидент стався о 21:00 у вихідний.

Як повідомив начальник управління охорони і пожежної безпеки Анатолій Леонов, воєнізована охорона підприємства затримала групу з 5 осіб (троє з них неповнолітні), які намагалися здійснити фото- і відеозйомку об'єктів заводу.

"Під час затримання невідомі при собі мали фотоапарат, телефони, кілька екшн-камер, великі гайкові ключі, відмички для металопластикових вікон, а також газові балончики (до речі, марки "Терен-4", які дозволено використовувати тільки представникам спецпідрозділів). Це перший випадок на нашому заводі, коли у затриманих була така кількість цифрової техніки. До речі, хотів би відзначити, що наші співробітники спрацювали чітко і оперативно", - повідомив Леонов.

За словами начальника варти Миколи Бабича, співробітники воєнізованої охорони підприємства, помітивши на території заводу групу підозрілих осіб, одягнених в спортивний та спеціальний військовий одяг, вирішили не затримувати невідомих, а спочатку простежити за ними.

"Вони пройшли в один з цехів, піднялися по пожежній драбині на дах і спробували через вікно проникнути всередину будівлі. Ми з усіх боків оточили будівлю і наказали невідомим спуститися вниз. Спочатку вони намагалися замаскуватися в снігу, потім зістрибнули на прибудову і спробували втекти, але здалися охороні, зрозумівши, що будинок оточений. Ми доставили затриманих в караул і викликали представників спецслужб", - повідомив Бабич.

Нагадаємо, як раніше повідомив "Апостроф", співробітники СБУ зі складу Об'єднаних сил затримали чоловіка, який за вказівками російських спецслужб готував в Україні теракти.