RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Гучний скандал із затриманням СБУшника і військового набрав нових обертів

У ООС заперечують затримання командира частини, а також заявили, що "жоден з командирів частин Збройних сил України в цій справі не фігурує". Однак ця інформація виявилася недостовірною.

Про це повідомляє журналістка Ольга Решетилова на своїй сторінці в Facebook.

Про те, що ніякого командира частини не затримували розповів керівник військової прокуратури ООС Олег Цицак.

"Проводимо нескладний пошук в Єдиному реєстрі судових рішень і бачимо: Олег Цицак для чогось бреше. Затриманий 18 січня командир частини А3029, тобто 8 окремого гірсько-штурмового батальйону 10 ОГШБр, був відпущений судом під особисте зобов'язання з умовою не залишати територію військової частини", - написала Решетилова.

Вона зазначила, що його на поруки взяв хтось із заступників Зубанича.

"Якщо поритися по постановах суду у цій справі, то можна нарити ще багато цікавого. Наприклад, що на початку виробництва мова йде про військовослужбовців 10 бригади, і ні про який 8 батальйон згадок немає. Ну і найцікавіше зараз все-таки: чому ж нам бреше Військова прокуратура об'єднаних сил?", - підсумувала журналістка.

Також про дану ситуацію написала і журналістка Тетяна Заровна.

"Командир в зоні ООС і офіцер військової контррозвідки СБУ попалися на хабарі. Історію зам'яли б, але .."І не треба зведених мобільних груп, і не злякалися слідчі, що свої ж накриють градом. І не розповідали, що це неможливо, так як в контрабанді замазані все. А просто взяли і затримали. Ясно, що зараз почнеться сильний тиск і крики "героїв зливають", ясно, що улюбленця президента будуть всіляко відмазувати", - написала Ольга Решетилова. Після чого на неї налетіла зграя порохоботів-стерв'ятників під керуванням неопалимого "Фенікса" з Миколаєва. Журналіст помилилася щодо прізвища фігуранта і вибачилася. Але зграя придворних блогерів "працювала" по ній з іншою метою: замовчати спільне заробляння на війні представників воюючих сторін. Самі думайте - навіщо воно їм усім треба і чому", - написала вона.

Як повідомляв "Апостроф", на хабарі попався заступник начальника одного з районних відділень Головного Управління Нацполіціі в Харківській області.