На Заході вказали на небезпечний сценарій Кремля щодо завоювання України

У Росії майже втратили надію "перемогти" на президентських виборах в Україні, однак вони чекають і готують подальші дії по дестабілізації країни.

Про це "Апострофу" розповів європейський експерт Густав Грессель.

За його словами, незважаючи на те, що війна на Донбасі не пішла за планом Росії, у Кремля досі є амбіції в Україні.

ому поки що зарано казати, що Росія програла, перемогла чи зупинилася. Бо для росіян це довгостроковий проект із підкорення України, і вони ще не здалися. Отож ми десь посередині всього протистояння. Росіяни вважають, що досі можуть використовувати недостатність реформ та слабкі сторони українського державного управління, і це небезпечно.", - зазначає Грессель.

Експерт вважає, що в даний момент в Москві вичікують.

осіяни майже облишили сподівання, що вони можуть "перемогти" на президентських виборах - проросійські кандидати є, але не дуже популярні. Думаю, в Росії очікують, щоби якнайбільше втрутитися в парламентські вибори, а потім спробувати підкупити людей, аби зупинити політичний процес та поглибити неефективність української системи. Вони можуть керувати розрізненими масами, створювати скандали, і це посилюватиме загрозу. Якщо росіяни чекатимуть ще п’ять років без жодного прогресу в мирному врегулюванні, поки Україна тонутиме у внутрішніх проблемах, це дасть їм час відбудувати якусь політичну силу на кшталт "Партії регіонів", об’єднану та з достатньою кількістю надійних людей, які працюватимуть на Москву", - говорить він.

Детальніше про плани Росії читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Густавом Гресселем: Росія ще не здалася в Україні і чекає виборів.