Під Чернівцями через перехід церкви в ПЦУ побилися священики: подробиці інциденту

В суботу, 2 березня, в Чернівецькій області збори церковної громади завершилися бійкою між двома священнослужителями.

Про це повідомляє УНІАН.

Інцидент стався в селі Бережонка Вижницького району під час зборів приходу церкви Святого Апостола і євангеліста Іоанна Богослова. Громада церкви вирішила перейти з підпорядкування колишньої Української православної церкви Московського патріархату в Православну церкву України.

За словами місцевих жителів, на зборах були присутні 192 жителя Бережонки. За перехід проголосували 164 учасника зборів. У той же час "проти" були 18 осіб, а "утрималися" - десять.

"На збори приїхали прихильники колишньої УПЦ МП із сусідніх сіл - Замостя, Мілієве, Коритне. Вони виступили проти переходу церкви в ПЦУ. Під час зборів приходу виник конфлікт між священиком церкви Іоанна Богослова батьком Миколою і благочинним Вижницького району Іллею Книгницьким. Батько Микола звинуватив благочинного в тому, що він навмисне підбурює людей і є розкольником. Пізніше він вдарив Іллю Книгницького, в результаті чого той отримав травми обличчя", - йдеться в повідомленні.

На місці інциденту працювали співробітники Національної поліції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше священик Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ (МП) (Донецька область) відмовив українському бійцеві провести богослужіння за загиблими побратимами.