П'яний поліцейський за кермом вбив пішохода: фото і заява ГБР

У суботу, 2 березня, під Києвом поліцейський на авто збив пішохода, а той помер від отриманих травм.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Інцидент стався в місті Бровари Київської області. Там автомобіль марки Toyota на пішохідному переході скоїв наїзд на пішохода, який переходив дорогу на зелений сигнал світлофора. Від отриманих травм чоловік помер, а водій прийшов в поліцію і повідомив про ДТП.

У відділі поліції, куди прийшов чоловік, з'ясувалося, що він є працівником одного з підрозділів Національної поліції України - старшим оперуповноваженим Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі. Правопорушник пояснив, що покинув місце події для того, щоб самостійно з'явитися до відділку поліції і повідомити про ДТП.

За даними прес-служби ГБР (Державне бюро розслідувань), встановлено, що правоохоронець знаходився за кермом в стані алкогольного сп'яніння.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування проводить ГБР.

Вирішується питання про затримання правопорушника в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. У разі доведення провини в смертельній ДТП, старшому оперуповноваженому Нацполіціі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві на вулиці Чорновола автомобіль BMW збив пішохода, який намагався перебігти дорогу на червоний сигнал світлофора.