Скандал навколо смерті вчительки під Вінницею: з'явилися нові подробиці від батьків і директора школи

З'явилися нові подробиці скандалу, який розгорівся у Вінницькій області в зв'язку зі смертю 46-річної вчительки школи Світлани Олійник після розмови з батьком однієї з учениць.

Мати померлої жінки Надія Кушнір, яка працює технічкою в тій же школі, розповіла, що у доньки не було скарг на здоров'я і якби не конфлікт, вона була б жива, передають "Факти".

Нагадаємо, 23 листопада 2018 року під час уроку фізкультури Світлана залишилася одна з двома класами. На уроці діти грали з м'ячем і випадково вдарили їм у вухо п'ятикласниці Поліні. Після цього в школу прийшов батько учениці, який звинуватив вчительку у тому, що вона образила його доньку і вимагав, щоб жінку звільнили. Після розмови у Світлани стався інсульт. Вона впала в кому і через 17 днів померла, не приходячи до тями.

За словами матері вчительки, тітка дівчинки, психолог школи, влаштувала Світлані справжнє цькування.

"Через випадок з дівчинкою Свєта сильно рознервувалася. Інцидентом в спортзалі справа не закінчилася. Весь наступний тиждень психолог підходила до Свєти і нагадувала їй про цей випадок. Мовляв, чому ти не відпустила дівчинку, ти поганий педагог, ти ні на що не здатна, а я її тітка, і так цього не залишу. Це було схоже на цькування. Психолог підходила до Свєти з докорами мало не кожну зміну. "Мама, не знаю, що я їй зробила, - говорила мені Свєта. - Вона ніби мені за щось мстить", - розповіла Надія Кушнір.

Інцидент також прокоментував батько дівчинки.

"Я вийшов з кабінету директора, а вчителька там ще залишалася. Яка між ними була розмова, я не знаю. Через три години я дізнався, що їй викликали "швидку". Я своєї провини не відчуваю. Я діяв в рамках закону, всього лише написав заяву", - сказав він журналістам ТСН.

Директор школи Лариса Марущак розповіла, що інцидент з дівчинкою стався за 10 днів до того, як у Світлани стався інсульт.

"З пояснювальних, які писали співробітники, стало відомо, що дівчинка, якій потрапив в голову м'яч, попросилася вийти, щоб полити голову холодною водою. Світлана Іванівна сказала, що так робити не можна і не відпустила її. Тоді дівчинка, за словами інших дітей, обізвала вчительку. Дитина від дій вчителя не постраждала. Наскільки мені відомо, вчителька просто взяла її за кофту. Потім Світлана Іванівна вибачилася перед дівчинкою і інцидент був вичерпаний. Але через десять днів в школу прийшов батько дівчинки. Він сказав, що був на заробітках, тому не міг прийти раніше. Вимагав розслідування і покарання для вчительки, яка, як він вважав, образила його доньку. Він говорив дуже емоційно, на підвищених тонах, багато жестикулював. Фізичного насильства не було. Після розмови з батьком дівчинки вчителька пішла писати пояснювальну, і вже тоді їй стало погано", - сказала директор.

Як повідомляв "Апостроф", в Херсонській області 11-річна дівчинка опинилася в лікарні через побиття однокласниками під час гри в футбол на уроці фізкультури.