RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Під Івано-Франківськом поховали 19-річного бійця ЗСУ, який загинув на Донбасі: фото

7 березня в Калуші провели в останню путь 19-річного розвідник-далекомірник 1-го батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Богдана Гавриліва, який загинув 4 березня внаслідок мінометного обстрілу поблизу села Лебединське Волноваського району Донецької області.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

"О шостій ранку противник з боку окупованої Ужівки почав обстріл з танків, артилерії, мінометів і ПТРК. Солдат Гаврилів передав на командно-спостережний пункт координати. Близько 7:40 безпосередньо на спостережному посту, де він перебував, розірвалася міна. 19-річний воїн дістав мінно-вибухові травми, несумісні з життям", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє місцеве видання "Галицький кореспондент", 7 березня десятки священиків і тисячі городян і побратимів зібралися в палаці культури "Мінерал", щоб попрощатися востаннє з розвідником 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Повідомляється, що юний калушанин самостійно прийняв рішення укласти контракт зі ЗСУ, нікому про це не повідомивши. Просто "рвався" захищати країну, кажуть побратими. У пам'яті рідних, друзів і колег залишиться щирим, люблячим, надійним і впевненим. Богдан мріяв зробити кар'єру в спорті.

Як повідомляв "Апостроф", загиблому від ворожої міни у зоні ООС на Донбасі бійцю ЗСУ Богдану Гавриліву за місяць мало б виповнитися 20-років.