На Донбасі розгорається скандал через рішення суду по вбивці "кіборгів"

Мар'їнський районний суд (Донецька область) вирішив не продовжувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для терориста Романа Джумаєва.

Про це повідомляє "Вчасно" з посиланням на волонтера Галину Одноріг.

Відповідне рішення було прийнято в п'ятницю, 22 березня.

"7 квітня Джумаєв знову зможе вийти на свободу. Бойовика, який вбивав наших кіборгів, випускають на волю!" — розповіла вона.

Роман Джумаєв воював на боці бойовиків в бандформуванні "П'ятнашка" восени 2014 року — під Донецьким аеропортом і взимку 2015 — у Дебальцевому. Після цього маріуполець втік до Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", в березні 2016 року в інтерв'ю білоруській службі "Радіо Свобода" Джумаєв розповів, що до війни на Донбасі працював програмістом, а влітку 2014 приєднався до бойовиків ДНР. Брав участь в боях за Дебальцеве і донецький аеропорт проти українських військових.

18 вересня 2017 року Джумаєва затримали в Мар'їнському районі, коли він намагався перетнути лінію дотику з боку ОРДЛО.

4 січня 2018 року кримінальне провадження за звинуваченням Джумаєва було передано в Мар'їнський районний суд Донецької області, а вже 3 травня 2018 року цей суд відпустив бойовика під домашній арешт.

Повторно терорист був затриманий вже в грудні минулого року за напад на поліцейського. Після цього йому знову визначили запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.