RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Побиття вчителем 6-класника під Херсоном: нові подробиці і несподівана реакція школи

У школі в Новій Каховці, де відбулося побиття 6-класника, заперечують факт побоїв і принижень з боку вчителя фізкультури по відношенню до свого учня.

Про це повідомляють "Факти".

Мати постраждалого хлопчика каже, що у події був свідок - хлопчик з паралельного класу.

"Він відразу сказав, що готовий все це розповісти поліції. Але тільки поліцейські поки нікого не опитували. Сказали, що розслідування проводить керівництво школи. А в школі стверджують, що син бреше. Але моя дитина точно не стала б таке вигадувати. До того ж я бачила його стан - коли він повернувся зі школи, на ньому лиця не було", - каже мати дитини.

"Я відразу ж подзвонила класному керівнику. Сказала, що ми цього так не залишимо і будемо звертатися в поліцію. Вона просила мене цього не робити, щоб не роздувати скандал. У понеділок, 15 квітня, я пішла з цього приводу до директора. Син теж вийшов на заняття, але в школі йому стало погано. Мені довелося забрати його з уроків. Син скаржився на біль в серці і на поколювання в лівій руці. Я відвезла його в лікарню, де поставили діагноз: міжреберна невралгія, вегето-судинна дистонія. До випадку з фізруком син був повністю здоровий. Можливо, це з'явилося на тлі нервового напруження", - додає вона.

Однак в адміністрації школи сім'ї не принесли навіть вибачень. Там стверджують, що школяр придумав побиття і приниження, а вчитель фізкультури не робив нічого подібного.

"Кажуть, що син погано себе веде, погано вчиться. Він справді не відмінник, вчиться посередньо. Але хіба це привід, щоб ось так принижувати дитину? Хіба може педагог застосовувати такі методи?! І до речі, з приводу його поганої поведінки мені до цього випадку ніхто нічого не говорив, мене жодного разу не викликали в школу. Фізрук взагалі не йде зі мною на контакт. Я звернулася в поліцію. Але там кажуть, що максимум що можна пред'явити вчителю - це звинувачення в дрібному хуліганстві. Побої ми не знімали, тому що їх немає. Але він принижував мого сина і знущався над ним! Тепер дитина не хоче ходити в школу. Каже, що боїться зустріти в коридорі цього вчителя", - розповідає мати школяра.

У той же час, в Дніпрянській загальноосвітній школі, де стався інцидент, журналістам розповіли, що вчитель фізкультури не винен.

"Всі діти написали пояснювальні записки, з яких випливає, що по відношенню до цієї дитини з боку вчителя не було фізичного насильства. Та й як такого конфлікту фактично не було. Діти обливалися водою, і вчитель відреагував на ситуацію... Він зробив дитині зауваження, підвищив голос. Все. Насильства не було. Дитина, про яку йде мова, вчиться погано, у нього проблеми з поведінкою. Його мама звернулася в поліцію і повідомила те, що їй розповів син. Сама вона цього інциденту не бачила. А дитина могла сказати що завгодно. Справа в тому, що його слова ніхто не підтвердив. Учитель фізкультури в своїй пояснювальній теж написав, що того, в чому його зараз звинувачують, не було. Це прекрасний педагог, вчитель вищої категорії. До речі, співробітники поліції в школу не приходили. Думаю, якби там дійсно сталося щось серйозне у дитини, не дай Бог, були побої, поліція б уже була в школі. А вчитель всього-на-всього підвищив голос", - заявила директор школи Раїса Фединяк.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Новокаховському районі Херсонської області вчитель фізкультури побив дитину - учня шостого класу.