RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Люди Путіна знову безчинствують в Криму: опубліковані відео

У вівторок, 30 квітня в анексованому Криму озброєні російські силовики провели обшук в будинках активістів Ролана Османова, Ділявера Бекирова та його сина Руслана Бекирова.

Про це повідомляє Crimean Human Rights Group на сторінці в Facebook.

Відзначається, що озброєні люди приступили до обшуків рано вранці - близько 6 години. Пред'явленим активістам приводом до обшуків була названа підозра в тому, що вони зберігають удома наркотики. У той же час правозахисники вважають, що обшуки пов'язані зі спробою залякати активістів, які нещодавно активно підтримували затриманих українських моряків.

Через деякий час стало відомо, що після обшуків було затримано лише Руслана Бекірова. У нього нібито виявили підозрілу речовину, схожу на наркотичну.

"В одній з кімнат нібито була виявлена пляшка з якимсь порошком. Після обшуку Руслана відвезли. Рідні не знають куди саме", - написав місцевий активіст Нариман Джеляль.

Пізніше родичі затриманого дізналися, що його відвезли на експертизу до Сімферополя. Силовики окупантів запевнили активіста, що його опитають і незабаром відпустять.

"Місцезнаходження Руслана Бекирова рідні з'ясували. Після обшуку його відвезли здати аналізи, мабуть на наркотики. Після чого його доставили в київський РВВС Сімферополя і дали подзвонити рідним. За їх словами, у нього візьмуть пояснення і відпустять", - зазначив активіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше так званий "Верховний суд" анексованого Криму продовжив термін ув'язнення українському бранцю Кремля Володимиру Балуху, "випадково" припустившись помилки в рішенні. Суддя винесла вирок, згідно з яким, збільшила термін ув'язнення бранця навіть більше, ніж просили "прокурори".