RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Порошенко нагородив скандального екс-регіонала

Президент Петро Порошенко нагородив орденом "За заслуги" І ступеня екс-нардепа від Партії регіонів, скандального забудовника Ігоря Лисова.

Про це написав колишній журналіст і кандидат у президенти Дмитро Гнап на власній сторінці у Facebook.

Відповідний указ від 4 травня розміщено на сайті президента.

Зазначається, що Лисова та інших нагороджено "за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм".

"Лисов – колишній нардеп від Партії регіонів двох скликань. Скандальний забудовник. В 2009-му році став відомим через те, що його пасинок з ножем напав на водія поливальної машини в Києві. Пасинок ганяв вночі містом на джипі і комунальний транспорт йому дуже заважав. Справу пасинка, очікувано, зам'яли", - пише Гнап.

За його словами, після цього Лисов просив дозволу збудувати храм у Києві.

"Мешканці Голосіївського району на громадських слуханнях дозволили лише з умовою, щоб храм був Української автокефальної церкви (УАПЦ). Лисов пообіцяв. А, коли храм побудували, Лисов передав його Московському патріархату", - зазначає колишній журналіст.

Він також нагадує, що 2015 року Генпрокуратура відкрила справу через масштабну будівельну аферу забудовником "Ліко-Град", власником якої є Лисов.

"Юрій Луценко, чим завершилася та справа? Лисова покарали орденом?", - пише Гнап.

Як повідомляв "Апостроф", 9 травня президент України Петро Порошенко підписав указ про присвоєння звання Героя України голові СБУ Василю Грицаку, на що негативно відреагували в мережі.