RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​У Сімферополі "партизани" залишили жорстке послання Путіну: фото

У Сімферополі вранці 21 травня на фасаді будинку №11 по вулиці Олександра Невського, де знаходиться мурал із зображенням російського президента Володимира Путіна, з'явилося графіті з посланням до ФСБ Росії.

Про це повідомляє "Крым.Реалии".

Невідомі нанесли на мурал трафаретний напис, в якій мовиться: "ФСБ, давай пограємо? Е2 - Е4. Тепер твій хід, су*а".

В даний час місцевість оточена російськими силовиками, поруч з будівлею по вулиці Олександра Невського багато поліцейських і людей в штатському.

Відповідальність за акцію на вулиці Олександра Невського в Сімферополі взяла на себе раніше невідома група, яка називає себе "Суверенний Крим".

Організатори акції розповіли, що графіті висотою 100 см, шириною 150 см нанесли на мурал із зображенням Путіна рано вранці у вівторок.

Група "Суверенний Крим" раніше не була відомою на півострові. Вона має однойменний канал в месенжере Telegram, створений у квітні 2019 року.

Учасники групи називають себе "Telegram-партією незалежності Криму "Суверенний Крим". Згідно з публікаціями в Telegram-каналі, вони, зокрема, виступають за "суверенітет Кримського півострова", критикують дії Росії, яка "використовує Крим в якості військової бази, піддаючи кримчан загрозу і санкцій", і виступають за громадянські і політичні свободи, міжнародні зв'язки Криму з розвиненими країнами, скасування цензури.

Пізніше в Telegram-каналі "Суверенний Крим" з'явилося повідомлення: "Сьогодні вночі невідомі падонки, віроломно, але з оголошенням війни змалювали пам'ятник архітектури і мистецтва, об'єкт всесвітньої спадщини - високохудожню фреску присвячену Імператору Володимиру, датовану MMXV р.р. від Різдва Христового, нахабно приписавши в цю історію нашу партію. Негідники, вирішили підставити нас такою банальною, вже класичною, майданною провокацією, спрямованою на руйнування всього і вся і назавжди. Ми б ніколи не чіпали святе, особливо у вівторок".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в включеному Росією Криму з'явилося яскраве патріотичне послання російським окупантам.