RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Поліція з'ясувала ім'я людини, який стріляв в журналіста в харківському ТЦ "Барабашово"

У Харкові поліція встановила особу чоловіка, який 7 червня на території ТЦ "Барабашово" переслідував і стріляв у бік оператора Вадима Макарюка, ним виявився Сергій Козлюк - прихильник "Національного корпусу".

Про це повідомляє Depo.Харків.

З Козлюком проводяться слідчі дії, вже проведені обшуки. У Київському райсуді Харкова відбудеться засідання з обрання йому запобіжного заходу.

Йому оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст. 171, ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч.1 ст. 345-1 КК України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Пресі стало відомо, що Козлюк раніше підозрювався в розбійному нападі під час господарського конфлікту в Золочівському районі. У вересні 2015 року він керував групою бійців громадської організації "Східний корпус" в конфлікті на поле соняшнику в селі Уди. Вони виступили на підтримку однієї зі сторін конфлікту (поле належало одному господарству, але було засіяно іншим), учасники протистояння заявили про зникнення грошей і мобільних телефонів.

7 червня на ТЦ "Барабашово" стався конфлікт з приводу магазину, який знаходиться в оренді в учасника АТО. На стороні колишнього орендаря виступили представники "Національного корпусу", спровокувавши конфлікт із застосуванням тупих і колючих предметів. Під час конфлікту побили журналіста-оператора Вадима Макарюка. Слідчі дії ведуться за ч. 2 ст. 171 (перешкоджання журналістській діяльності), ст. 345-2 (насильство по відношенню до журналіста), ч. 2 ст. 187 (розбій) КК України. Увечері 11 червня одному з учасників конфлікту оголосили про підозру.