RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Волонтери розсекретили імена "зелених чоловічків" Путіна, які брали участь у захопленні Криму, фото

Міжнародне волонтерське співтовариство InformNapalm знайшло важливі факти участі військовослужбовців 758 ЦМТО ЧФ Російської Федерації в операції по захопленню Криму.

Про це йдеться на сайті спільноти.

Факти були знайдені під час моніторингу соціальних сторінок в мережі російських військовослужбовців. Було встановлено конкретні прізвища.

"Роль підрозділів забезпечення в операції захоплення Криму була вагомою, адже вони здійснюють технічне та тилове забезпечення всіх видів збройних сил і окремих родів військ ЗС РФ. Наприклад, щоб виконати бойове завдання, всі кораблі - підводні, надводні - забезпечуються паливно-мастильними матеріалами, ракетами, боєкомплектом, продовольством, прісною водою, всім необхідним", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що фігуранти розслідування служили в 758-му центрі матеріально-технічного забезпечення (758 ЦМТО) Чорноморського флоту РФ (в/ч 63876, ППД - тимчасово окупований Крим, м. Севастополь).

"У переліку підрозділів ЗС РФ, причетних до захоплення Криму, оголошеному військовою прокуратурою України, цей підрозділ поки не фігурує", - уточнили в InformNapalm.

Так, фотодокази участі в операції захоплення Криму опублікував на своїй сторінці в соцмережі російський військовий Данилов Сергій Сергійович, дата народження - 25.07.1991 року, м Сочі, Краснодарський край РФ.

"В альбомі Данилова є фото нагородного посвідчення до медалі за окупацію Криму за підписом командира 758-го центру МТО полковника Олексія Миколайовича Шішечкіна", - пишуть волонтери.

Данилов опублікував ще одну фотографію, яка свідчить про участь військовослужбовців в операції по захопленню Криму. На ній, крім Данилова, зображений його товариш по службі Владислава Діденко. У обох медалі за окупацію Криму, пишуть в InformNapalm.

"За даними сайту соцмереж, Владислав Євгенович Діденко родом з Волгограда, дата народження - 09.08.1991 р. Закінчив у 2013 році Волгоградський державний аграрний університет", - йдеться в повідомленні.

У InformNapalm закликали правоохоронні органи України сприймати розслідування як повідомлення про злочин, вчинений проти України. Також, волонтери закликали правоохоронців провести всі необхідні процесуальні дії з цього приводу.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували цікаву розвідувальну інформацію про російських найманців ПВК "Вагнер", які брали участь у військовій операції в Сирії.