RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Одесі відбили атаку на храм ПЦУ: фото і цікаві деталі

У ніч на 25 червня на храм ПЦУ в Одесі було скоєно напад і спробу захоплення.

Про це повідомила Одеська єпархія Православної Церкви України в Facebook.

"Цієї ночі група людей, які називають себе прихожанами храму Різдва Христового міста Одеси, спробували захопити храм та Єпархіальне управління Одеської єпархії. Завдяки працівникам Національної поліції України в Одеській області, священикам Одеської єпархії ПЦУ та небайдужим вірянам помісної Української Православної Церкви, протизаконним діям, наразі, вдалося завадити. Однак протистояння триває", - йдеться у повідомленні.

В ПЦУ переконані, що спробами захоплення храму керує заборонений у служінні священник Віталій Сеник, який тепер називає себе кліриком Київського Патріархату, який був офіційно ліквідований 15 грудня 2018 р. через незаконні збори у Володимирському соборі м. Києва.

"На додаток до інформації - старший син свящ. Сеника - місцевий депутат від "Оппоблоку" та помічник депутата парламенту від тієї ж партії Скорика. Цікаве суцвіття "борців за справжню Українську Церкву", - прокоментував ситуацію архієпископ Євстратій Зоря на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", у понеділок, 24 червня, Синод Православної церкви України (ПЦУ) прийняв жорстке рішення щодо почесного патріарха Філарета, який раніше оголосив про будівництво нової версії УПЦ КП,- його позбавили права керування Київською єпархією.