RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Кропивницькому майор помер після конфлікту з поліцією: фото, відео і розповідь свідків

Поліція і прокуратура розслідують смерть 51-річного Олександра Собченка, майора міліції у відставці, під час затримання патрульними в Кропивницькому ввечері 16 липня.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі.

Як зазначається, у вівторок, 16 липня, близько 22.30 на вулиці Садова за порушення правил дорожнього руху наряд патрульної поліції зупинив автомобіль ВАЗ, у водія якого були ознаки сп'яніння і не було при собі документів на право керування транспортним засобом.

На місці події громадянин нібито відмовлявся виконувати законні вимоги поліцейських і намагався затіяти бійку з ними.

Далі чоловік покликав на місце події своїх знайомих, які також влаштували бійку з патрульними. Відносно вказаних осіб і водія поліцейськими були застосовані спецзасоби.

За версією поліції, після затримання патрульні помітили, що водій автомобіля ВАЗ втрачає свідомість. Поліцейські відразу почали надавати домедичну допомогу і викликали на місце швидку допомогу. Після приїзду швидкої та надання першої невідкладної допомоги, лікарі констатували смерть чоловіка.

Під час попереднього огляду тіла судово-медичним експертом видимих тілесних ушкоджень, які могли б стати причиною смерті, не виявлено. Більш докладно причини смерті будуть встановлюватися експертизою.

17 липня біля управління патрульної поліції в Кіровоградській області відбулася прес-конференція начальника відомства Антона Цюцюра За його словами, слідство не бачить зв'язку між діями патрульних і смертю водія.

У той же час, свідки події розповідають свою версію.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф" 23 червня помер член команди "Громадянської позиції" Олександр Комарницький , якого у Вінниці побили поліцейські.