RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Стало відомо про смерть бійця Нацгвардії після пострілу в суді

В одеській лікарні помер боєць Нацгвардії Андрій Б. з Тернополя, який вистрілив собі в голову 29 липня в залі суду.

Про це повідомляє ресурс odesa.depo.ua .

Нагадаємо, військовослужбовець 34 окремого конвойного батальйону України завдав собі вогнепальне поранення в Київському районному суді Одеси. Його госпіталізували в лікарню і терміново прооперували. Однак в ніч на 31 липня він помер.

Відзначають, що всі витрати на організацію та проведення поховання візьме на себе Нацгвардія.

За даними ресурсу "20 хвилин", Андрій Б. (прізвище бійця не уточнюють) - солдат строкової служби з Тернополя, де проживав з батьками, одружений він не був. Його призвали 15 травня 2019 року. 23 квітня хлопцеві виповнилося 20 років. Згідно з розподілом, він потрапив служити в Одесу до конвойного підрозділу частини 3014 Національної гвардії України.

"Солдат забезпечував організацію конвоювання підсудних. Андрій здав всі заліки, щоб самостійно нести службу. Командири, які були на курсах підготовки бійця, відзначають лише його з позитивної точки зору. Він отримував тільки добрі та відмінні оцінки з різних видів військової підготовки, в тому числі , і вогневої", - розповів прес-офіцер Південно-оперативного територіального об'єднання Національної гвардії України Володимир Бєлов.

Разом з товаришами вранці 29 липня Андрій заступив на службу в залі суду. Як зазначив Бєлов, перед тим з ним спілкувався психолог.

"Кожен раз фахівець оцінює морально-психологічний стан військовослужбовців. Андрій не виявляв жодних ознак занепокоєння і при розмові не говорив про конфлікти або якісь особисті проблеми", - запевнив прес-офіцер.

Також він додав, що вартове приміщення, де перебувають військовослужбовці, розділене на кілька кімнат. В одній з них і був потерпілий, сам. Приблизно о 12:00 пролунав постріл.

Володимир Бєлов розповів, що командири спілкувалися з товаришами Андрія. Ніхто з них не знає, що сталося.

"Почувши постріл і побачивши пораненого хлопця, відразу викликали швидку і поліцію. Військовослужбовця терміново госпіталізували в Одеську міську лікарню №10", - сказав Бєлов.

Як повідомляв "Апостроф", 21 липня в Харківській області знайдено мертвим з вогнепальним пораненням в голову призовника з Дніпра 1998 року народження. Відкрито кримінальне провадження за статтею 115 КК України з позначкою "самогубство".