Загинув в День Незалежності: журналісти нагадали про героя, вбитого на початку війни на Донбасі

Журналісти нагадали про загиблого в День Незалежності на Донбасі сержанта Максима Баранова.

Про це повідомляє ресурс "Херсон Типовий".

Боєць з Херсона загинув за Україну 24 серпня 2014 року. Він служив кінологом у військовій частині 3056 (тепер - дислокований в Херсоні батальйон Нацгвардії), отримав сержантське звання.

Максим був одружений і у пари народився син Артем. Коли малюкові виповнилося 9 місяців, сержант Баранов з бойовими побратимами вирушив на блокпост під Амвросіївку Донецької області.

невідступно просила чоловіка залишитися - адже в Херсоні не було рідних і близьких, тому маленького синочка повинна сама дивитися. Максим на мене подивився і сказав тільки: "Це мій обов'язок". Причому сказав так, що я цю тему більше не піднімала. Між тим, з Донецької вісті приходили все гірші. Вже один з наших хлопців там загинув. Чоловік, схоже, теж щось погане передчував. У серпні подзвонив, і чутно було паршиво. Але через сторонні шуми вловила: "Прощу про одне - якщо зі мною щось трапиться, тільки вирости сина"", - розповіла дружина воїна Ірина Баранова.

24 серпня на блокпост, де ніс службу Максим, напали два взводи озброєних бойовиків, там він і загинув. Вістей про нього рідні довго не отримували, адже його поховали в безіменній братській могилі. Тіло знайшли лише через кілька місяців і перевезли його в Запоріжжя. Коли бійця впізнали, його перепоховали на кладовищі в селі Сиваші Новотроїцького району Херсонської області, там де і до цього дня живе мати сержанта. Синові Максима Баранова мати довго не наважувалася сказати, що батька вже немає. Тільки коли поїхали до бабусі, хлопчик побачив фото батька на стінах, і став вимагати правди. А коли почув, розридався з криком: "Чому тато не повернеться?"

Як повідомляв "Апостроф", 29 серпня о український прокат виходить фільм "Іловайськ 2014: Батальйон "Донбас". Картина заснована на реальних подіях пекельного серпня 2014 року, коли сотні наших бійців були розстріляні російськими військовими.