Протести в Гонконзі: поліція застосувала сльозогінний газ

У Гонконзі поліція знову застосувала сльозогінний газ проти учасників антиурядових акцій протесту.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Через мітинг навколо густонаселеного району в окрузі Квун Тонг закриті чотири станції метро. Однак, не дивлячись на це, тисячі людей все одно заповнили вулиці, більшість з яких були з парасольками від сонця.

Щоб якось втихомирити активістів, поліція застосувала сльозогінний газ. Вони це зробили після того, як деякі протестуючі закидали пляшками із запальною сумішшю і цеглою, а інші пошкодили "розумні" ліхтарні стовпи, на яких встановлені камери спостереження.

Нагадаємо, масові протести почалися в Гонконзі на початку червня у відповідь на плани місцевої адміністрації внести поправки в закон про екстрадицію, які дозволили б видачу підозрюваних в скоєнні злочинів на материкову частину Китаю. Після того, як влада Гонконгу відмовилися від внесення поправок, демонстранти почали вимагати розслідування застосування поліцією проти учасників протестів надмірно жорстких методів.

Як повідомляв "Апостроф", під час масових мітингів в Гонконзі поліція застосувала гумові кулі і сльозогінний газ. За деякими даними, поліція застосовувала і інші види зброї.