Люди вмирають, як мухи: в мережі розповіли, що коїться в отруєному Армянську в Криму

Багато жителів Армянська, постраждалого від екологічної катастрофи на хімічному заводі, збираються покинути місто. В повітрі знову відчувається отруйний запах випарів від кисловідстійника.

Про це на своєму Twitter-акаунті повідомив блогер КРЫМский бандеровец.

Схожа ситуація в Армянську на півночі окупованого Криму траплялася минулого року. Тоді повітря зіпсували випаровування вмісту кислотонакопичувача на території містоутворюючого підприємства - заводу "Кримський титан". Через брак води після перекриття Північно-Кримського каналу (влада України перестала подавати в нього воду після подій 2014 року, - "Апостроф") відстійник сильно обмілів, що призвело до збільшення концентрації кислоти і потрапляння небезпечних для здоров'я хімічних речовин в атмосферу. У 2018 року роботу підприємства довелося зупинити, а всіх дітей вивозити з міста.

У другій половині серпня цього року рівень забруднення атмосферного повітря знову перевищив всі допустимі норми. Жителі Армянська, як і минулого року, почали задихатися і кашляти.

"Може, почнемо тут помирати як мухи. Якщо це так і буде тривати, півміста виїде звідси. Минулого року вже багато повиїжджали. Люди живуть надією, що коли-небудь це скінчиться. Але руки вже опускаються", - написав у своєму Twitter- акаунті блогер КРЫМский бандеровец.

Як повідомляє Крим. Реалії, похмуру і прохолодну погоду на день міста, 21 вересня, жителі Армянська сприйняли як подарунок долі: випаровування з кислотонакопичувавча титанового заводу зменшилися, в місті стало можливо дихати.

"Останні кілька днів [запаху] явно чутно не було. Може, через вітер, може, нишком трохи" Титан "прикрутили. День міста все таки. Не допустять, щоб співаки закашлялися на сцені", - цитує видання місцеву жительку Тетяну Алексєєву.

Російська влада окупованого півострова робить вигляд, що ситуація перебуває під контролем. Тим часом жителі міста в розгубленості. Деякі виїжджають з Армянська, інші намагаються звикнути до незручностей.

Як повідомляв "Апостроф", на початку серпня медики радили вивозити дітей з Армянська, щоб уникнути проблем зі здоров'ям